Gött!

Ja, vädret är heeelt underbart. I bara linne så fixas det och donas ute.

Från första början skrev vi en lista om vad som skulle göras här ute och vad som skulle prioriteras först. Det sket sig totalt och vi håller på med alla saker samtidigt nu istället, haha.

Dagens fixerier.

Lagt om (temporära) kantstenar på uppfarten.


Garaget hålls på att isoleras.


.. och sen all den där veden som aldrig tar slut..


Kissen blev nyfiken när jag fotade och kom springades.

Var lugna allihopa, det är ingen trafik på denna väg.












Mira, som ni minns, fick ju fukteksem på låret. Milton fick en massa på buken och i armhålorna. Vi baddade med alsolsprit och på Mira gick det bort väldigt snabbt. På Milton ville det bara sprida sig ännu mer och han har fått på hela skallen också.

.. och det visade sig vara valp-plitor och INTE fukteksem. Men som tur är så ska vi inte på någon utställning just nu.
För er som inte vet vad valp-plitor är så kommer det här:

En vanlig åkomma är hundens Impetigo (svinkoppor) och brukas också benämnas som valp-plitor eftersom det bara drabbar valpar och unghundar som ännu inte hunnit bli könsmogna.

Utslagen börjar som blåsor och fylls rätt snart med var. Varblåsorna är inte smittsamma som människans svinkoppor och är ofarligt för hunden. Varblåsorna läker ut av sig självt och ingen behandling behövs. Hundarna brukar inte besväras av detta men skulle så ske kan man badda med ljummet vatten och lactacydtvål.

Man ser varblåsorna mestadels på buken men de kan förekomma även i axillerna (armhålorna) och runt könsorganen hos hanhundsvalpen.


Haha, fy vad onödigt att raka hela skallen på honom. ;)


Mira svalkar sig i skuggan.




Tjo!



Kommentarer
Postat av: Lill

Avundas er det mesta som tomten t ex (jag älskar klippor),vädret m.m ,men inte vedhögen...... Om jag minns rätt så tror jag Ruben hade dessa svinkoppor ung. i Miltons ålder?! Minnet..... Han blir bara stiligare o stiligare o Mira är sååååå fin:-) GLAD PÅSK o Kram på er!

2011-04-21 @ 17:11:55
URL: http://www.123minsida.se/roadsend

Skriv en rad här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0