Herregud, vilken resa!

Hej då huset.

Mira var dötrött på fredagmorgon kl 05:00 och tog beslutet att ligga ner och äta.


Men det började inte som vi tänkt oss i fredags och det slutade inte som vi tänkt oss igår.

När vi skulle packa in alla våra saker i våra två hyrsläp så spöregnade det. På fredagen när vi skulle packa resten så ösregnade det.
Nåja, efter vi packat klart och satte oss i varsin bil så startade inte chevan. Den var död.


Sedan när vi äntligen kom till skott och började köra norrut så tappade jag däcket på släpet 1 mil hemmifrån. Mitt i rusningen, mitt på E6:an. Och TUR var väl det att jag bara körde ca 70 km/h. Varken jag eller hundarna tog skada. Inte heller skadades någon medtrafikant.  Där ringdes bärgning och han tog oss till Uddevalla.



Där vi fick lasta ur hela släpet för att sedan lasta in alla grejer i ett nytt släp.


Nästan 5 h försenade så fortsatte äntligen resan.

Vi stannade på hotell i sundsvall för att försöka återhämta oss lite.


"Kan vi åka snart?"


Väl framme i Luleå igår och den lägenhet vi skulle bo i mitt i stan fram till augusti månad visade sig vara väldigt liten. Uppskattningsvis mellan 12-14 kvm? Och inte nog att vi inte ens rymdes, det fanns inget kök!


Vi fick panik igårkväll. I lägenheten kunde vi verkligen inte bo. Inte ens en vecka skulle gå.
Vi sov där en natt och det var bråttom att hitta en ny bostad.

Och för er som missat så kommer vi i slutet av sommarn flytta till byn Ale. Och med underbara människors hjälp så slutade det hela med att vi fick hyra en stuga fram tills inflyttningen i just mysiga Ale. Det är lite spartanskt men vi har vatten och el och ett kök. .. och varandra.


En trött kisse som sover läänge idag.




Så utan några överflödiga "leksaker/ting" så hoppas jag att vi hinner fixa internet iaf. (Surfar just nu upp mobilens surf.)

Hur har då resan gått för våra fyrbenta?

Ja, hundarna har som vanligt inte varit något problem. Dom låg i bagaget i chevan i 36 h (minus natten på hotellet). Dom sa inte ett ljud. Med några kisspauser efter vägen så var dom nöjda och glada.

... och stackars katten som skulle sitta i bur under resans gång? Ja, starten av resan så gnällde han och klöste i buren. Men när han kanske insåg att det inte gjorde någon skillnad så lugnade han ner sig och sov en hel del. Inte verkade han mått dåligt heller. Han åt direkt när tillfället gavs och drack som vanligt också. På hotellet sov han med oss i sängen och var lika go som alltid! Misstänker att Morgan är väldigt klok.


Tills vi hörs nästa gång. ♥


Kommentarer
Postat av: chrisrina björklund

Jaa, vem har sagt att livet ska vara enkelt?????? med alla dessa prövningar som resan bjudit på, så kan resten bara bli det allra ,allra bästa!!!!

Det är inte alla som är lämpade att utstå dessa utmaningar, men ni är unga och tuffa och tar saker och ting med en klackspark..så -..... välkomna till Midnattsolens län, till den(inte idag men..sen..) livgivande solen som tänjer på sin generositet mer och mer för varje dag ,bara för att behaga oss och allt som ska växa av solens kraft,

lycka till på ditt nta jobb Niklas, lycka till sandra med vardagen i den lilla stugan ..och lycka till med alla nya dofter som era hundnosar ska möta, Mira& Mille samt lycka till kissemiss med allt det nya..snart får du jaga fjärilar och dofta på maskrosorna även i denna del av den stora världen...Lycka, välgång och välkomna!!!!

2012-05-14 @ 11:26:39
Postat av: Lottas mamma

Morgan är klok och samtidigt lite slug, han förstår nog sitt eget bästa. Tror att han är en verklig överlevare. Lycka till med ert nya ställe!!!

2012-05-14 @ 19:25:04
Postat av: Teija

Ja himmel vilken resa ni har gjort!!!

Jag tror att det är vi tvåfotingar som "mår illa" av att resa så långt, så många timmar, med våra djur. Jag tror att djuren är glada/nöjda så länge de får vara nära oss, oavsett vart vi befinner oss.



Vilken tur ni har som fick hyra lilla huset.



Jag vill önska ER all lycka till där uppe i Norr.

Och du, fortsätt blogga :) Är så trevligt att läsa vad ni hittar på....



Många varma kramar från Teija & Co.



2012-05-15 @ 10:43:05
URL: http://fevites.se
Postat av: Monika

Oj vilken resa..tappra människor och djur..:))

Skönt att ni är framme nu och kan njuta i stora drag..hoppas allt blir så bra..som sagt vilka hjälpsamma människor dt finns ..skönt med stugan:)



Ha det bäst och var rädda om er alla..Kramen / Monika

2012-05-15 @ 20:27:24

Skriv en rad här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0