På bättringsvägen

Matglädjen är inte riktigt i fullo ännu, men humöret är på topp iaf.

Tänka sig vad en riktig myshelg kan åstakomma!






Ledsen hund?

"Jag är inte på topp just nu. Jag sover mest och stannar helst inne. Jag äter lite dåligt också, trots att jag är världens matgladaste hund. När jag ställer mig upp så är kroppen alldeles stel.

Jag har inte ont någonstans, iaf nte när matte trycker och klämmer på mig.
Matte tror att jag har träningsvärk i mina muskler. Hon hoppas på det också.

Jag ska vila i helgen, ta det lugnt och hoppas att det har gått över till på måndag."


Finbesök!

Ajjemänsan! I måndags kom Sara och hennes kille till stan. När Mira såg Sara, ojoj, det är helt omöjligt att hitta en lyckligare hund. Det är så himla kul att se varje gång dom ses.

Jag prioriterar såklart deras besök nu, (det är inte alltför ofta folk hälsar på mig i götet).

Men läget är lugnt. Jag ser dock en sida av Göteborg som jag inte vill ska finnas. Regn, regn, storm, storm och regn. Usch!

Igår gick vi en 2timmars promenad i slottskogen. Jag, Mira och Sara. Mysigt men stormigt.





Sen plockade vi några äpplen på väg hem.



Filmklipp när mira försöker busa med hjorten.



Amundön

Japp, idag var vi vid Amundön för 1:a gången. Det var en mycket trevlig ö med många, härliga skogsstigar runtom!











En härlig dag tillsammans med härligt sällskap :)

Lättvikar'n

Det senaste; Hästkollning, träning och mys!







Gonatt alla!

Från gammatte

.. och vi vet nog alla vem jag pratar om. Christina såklart.

Hon skickade en fin bild på tre systrar som spatserade runt på gatorna i Arvidsjaur, nu i somras.

Längst bak; Smulan, Mira och Tiffany.



Söta underbara Tiffany!

Hej hopp, nu ska jag utfodra lite illaluktande färskfoder. (Det blev en sen frukost idag, för att VISSA inte klev upp förens efter kl 10.)

Kram!


Gamla vanor

Gamla vanor sitter i.














Hotell bokat!

Japps, nu var hotellet bokat i Sundsvall. Det blir min och Miras allra första vistelse på ett hotell (som kunder då). Men eftersom jag är arbetsskadat efter 3 år i branshen, hotellstädning, så får vi se hur mysigt det blir. I know all the dirty secrets, haha.


Hur som haver så har jag äntligen fått Mira att gå upp lite i vikt. Jag har verkligen fått kämpa med henne, men alltid utan resultat. Vad krävdes? Jo, färskfoder. Det går inte jämföra med torrfoder. Det är ren fakta.
(Jag vill försäkra alla er djurvänner om att jag inte tränar sönder henne eller riskerar hälsan på Mira. Jag är fullt medveten om hennes kropp och hennes ålder, jag har full koll och gör all träning med observation, rekomendation och försiktighet.)


Mira ligger i skuggan av bilen helt utslagen med sin söndriga basketboll hon fått av "moster" Sara när hon var valp. :)


Utställning

Mittnordenutställningen i oktober, nästa!

Watch out alla konkurrenter.


Priima

Ja, idag köpte vi oss på 20kg färskfoder och eftersom formen på dessa 1kg korvar är såpass avlånga, så rymdes det helt okej i frysen. Det tar upp 2 av 3 lådor. Meen som alla vet, det kostar att ligga på topp!


Vi har hunnit prova Priima och Halla färskfoder (visserligen inte spec länge alls, men hos mig får man bara en chans att göra gott intryck!).
Det är som små skellettbitar/brosk (?) i Halla som Mira inte kunde smälta, utan alla dom bitarna kom ut i samma form som dom gick in.


Nu varierar det givetvis vädligt mycket från hund till hund såklart, men detta Priima verkar jäääkla mycket bättre må jag säga. Hon skiter bättre, kastar i sig maten (vilket säger att det är gott som tusan), bajset är torrt och inga osmälta detaljer i bajset. + det är mindre bajs. Så nu är det bara det långsiktiga testet på Priima kvar. Men så som jag känner nu, så kommer det gå prima fint med det!


Halla färsk 20kg - 580kr.
Priima (high energy) färsk 20kg - 310kr.

Ointressant inlägg? Jovisst, men nåt ska man ju fylla dagboken med. ;)


Feskekôrka.

Idag blev det vardagslyx. Vi gick till den kända Feksekôrkan och köpte oss färska räkor och en supergod kräftsallad.

Halvvägs, paus.









Nu sitter Niklas och spelar gitarr och Mira ligger på golvet dyngsur efter den mörka och regniga kvällspromenaden. Men ack vilken värme! :)


Skrinda.


Sportmix (eller vad det nu hette), det fodret jag bytte då Halla slutat säljas, det var helt värdelöst för Mira. Jag har aldrig sett en hund skita så mycket av det! Jag är verkligen trött på allt torrfoder så nu börjar vi med färskfoder. Det kommer knappast rymmas i frysen, men vi får se hur vi löser det. Man får väl se till att ens egna mat bara är kylvaror ^^. Färskfodret jag kör med nu är från Huveröds och heter Priima. Det är ligger på 40,7 i proteinprocent/1000g och är tillämpat för arbetande hundar. Jakt, släd m.m. På papper måste jag säga att det ser jäääkligt bra ut. Hoppas det är lika bra i praktiken med. Mira älskar det.


Och idag har vi hämtat skrindan (äntligen) och monterat ihop den och testkört lite. Till denna använder vi oss av en Björkissele. En mycket fin sele som jag rekomenderar till alla!



Haha.


Töre!

Oj, vad tiden sprang iväg. Först stressade vi upp oss till norr, sen stressade vi ner oss till göteborg igen, sen jobbade jag 36 timmar i helgen och nu äntligen har det lugnat ner sig. Skönt.

Töre resan var supertrevlig! Lillemor är ju min stjärna! ♥

Mira har blivit en dryg stadsbrud. Hon satt med nosen i vädret. Haha, vilken tjej. "Stadsfierad". Nä, men några gånger kom hon igång och busade med Bure och Flisan :).





Flisan, Härta, Bure och Mira.



På väg att köpa glass!



Denna resa gör jag gärna om. Vi hade det riktigt trevligt tillsammans med alla hundar och barn där uppe. Synd att det ska vara 140 mil. Meeeeen, det löser vi! :)


På semester i norr

I lördags tod vi bilen upp till Arvidsjaur där vi åkte mot Töre och hälsar på Lillemor med familj. Mycket trevligt på alla sätt! Imorgon beger vi oss tillbaka till göteborg för jobb.



Från vänster Flisan, Bure och Mira.

Jag lägger in fler bilder på denna resa när vi kommit tillbaka till Göteborg. Nu ska vi på skogtur med hundarna.


RSS 2.0