Fläskkött

Om man köper fiskekort, hyr båt och är ute i 8 timmar på en sjö så får man en fisk. 1 fisk! Genom storm, regn och kyliga vindar. Nåja, nästa gång då jävlar ;D!

Sen har jag och Mira varit på filmkväll hos Inaas och sen även på söndagsbak, mormors mjukkakor, mums!





Jag har fullt upp ikväll med promenader, disk och dylikt så för att summera så har helgen varit lugn och skön med friluftsliv och mysiga godispåsar framför tv:n.

Grattis mamma Loppan på morsdag ♥

Tjo!


Kärlek




Gårdagen bjöd på sanddynor och skog, hopp och lek.. Och godis.. I Massor! Vi hade det hur trevligt och mysigt som helst!







Videoklipp.


Wopp!

Datakrash, ja tack! Men nu har den äntligen börjat fungera.

Så en snabb genomgång av helgen då!

Mira fick spendera både lördagen och lite av söndagen inomhus, då vädret annars hade tagit kål på henne. Så den lilla vovven fick vila denna helg = Öl-dags för matte! Ja, 3 små söta Lapin slank ner i den stekande hettan och jag träffade även en hel del nytt folk, vilket var jätteroligt, då jag knappast känner någon här.


På söndagen hälsade jag på en vän på Salhgrenska sjukhuset sedan för att ligga i solen 3 timmar. Detta resulterade i en sönderbränd rygg som än idag inte kan vidröras utan ett "Aj!".


På kvällen hade det äntligen blivit lite svalare ute och Mira fick trava brevid cykeln och få bort all överskottsenergi från helgen.


Sen fick vi hem Furminatorn och kammade bort Massor med hår. Till mina ögon faller sedan kala fläckar på Miras axlar och lår där jag tagi bort alldeles för mycket! Fult, fult, fult.



Mira tvättar hon sig, kissar runt varje knut och jag har sett en blodfläck på golvet så nu är det löp på G här nere i Göteborg! Okoncentrerad med tankar på allt annat och en nos som är fastklistrad i marken, så hoppas jag veckorna går över fort.

Sen är jag givetvis i utställningstankegångar. Men jag kan inte anmäla mig till något ännu, då jag inte fått mitt schema (vilket bör komma nästa vecka). Men jobbet innebär helger, kvällar och så. Så jag måste planera väl för att inte dubbelboka.

Så lite random med bilder här då.

Här sitter jag på linnéplatsen, där start och mål för göteborgsloppet var (en årlig runda runt staden på 2,2mil). MINST 700 personer hade svimmat i hettan. 





Åsse slottskogen igen då!









Brännskador i Maj ;D


Inomhusakt

Då jag spenderade natten med magkrampor så har jag haft väldigt lite ork i kroppen. Mira har fått gå korta promenader, bara bajsat och kissat sen hem direkt. Så just nu letar hon upp sin mat runtom i hela lägenheten. Det kommer att ta henne en ganska lång stund. Så idag fick aktiveringen bli i form av tankegång istället.

Jag funderar på att raka av all Miras päls då det är sjukligt hårigt överallt just nu.
Skämtåsido, det kommer jag inte göra. Men vad härligt det hade varit ändå, haha! :)

I helgen blev det inte heller något fiske, tyvärr. Men jag siktar in oss nästa helg istället. Jag kommer bli galen om jag inte får utlopp för mitt stora fiskebehov snart.


_______________________________________________


Jag får ont i själen när jag ser hundar som DRAR sina mattar eller hussar fram. Dom är längst ut i kopplet och drar så hårt att dom skulle kunna tuppa av närsomhelst. Men detta är ju inte mina problem och jag ska inte lägga mig i. Men jag blir så brydd bara. Man vill säga nåt men gör bäst i att hålla igen truten. Jag antar att jag inte är ensam om detta.


NEJ, det är en HON

Mira är en HON.

Inte en enda av 89378 människor har kallat Mira för hon. Alltid är det han, han, han.

Så nu jädrar!



Haha, äsch. Det var 45 minuters arbete åt skogen, då spännet lossnar när hon skakar på huvudet.


Annars så är det varmt idag, det blåser men vindarna är varma och man kan inte ha mer kläder än en t-shirt. Något på nederkroppen kan man ju också ta på sig, om man vill.

Sen ska vi grilla i slottskogen, sitta på filtar och bara mysa! :)


Slottis

Puh! Nu ligger jag och Mira helt utslagna efter morgonens promenad/joggingtur i slottskogen.

Jag passade på att ta med klotången och kammarna så att jag slipper allt spill inomhus, men herregud va hår det blev överallt. De gröna gräsmattorna färgades vita, trots att jag försökte samla upp allt hår i påsar.
Snart får vi hem Furminatorn som inhandlades på tradera, och då blir det minst sagt lättare att hålla efter pälsen.

Vi hade en riktigt härlig morgon tillsammans med konditionsträning och grooming. Mira ligger på rygg här på golvet och tar igen sig. Snart blir det att äta efter att kroppen lugnat ner sig. Här ska det absolut aldrig bli någon magtarmsomvridning. Jag är jävligt noga med detta.

Idag är det för övrigt en alldeles spännande och speciell dag. Mer än så säger jag inte just nu!


Hundägarj*vel

Ja, va fasen är så svårt med att hålla hunden kopplad? Speciellt i bostadsområderna.

Så idag på vår morgonpromenad kom det en stor mastiff/leonberger (tror jag det var) emot oss. Denna hund ville inte lyda sin ägare när han sa; "Kom hit".
Tack vare Miras snabba reflexer att hoppa undan fort som fan, så blev det endast tre "skrapsår" på högra sidan av nosen, inget som hon känner eller märker. MEN SNÄLLA, håll hunden kopplad om den gör utfall mot andra hundar!!


Jag klev upp imorse, gick på toa. Kom tillbaka till sängen och fann detta.




Förutom denna incident med hunden så hade vi en mycket mysig långpromenad i regnet. Jag passade på att ta några kort på träd. Här nere är inte träden bara gröna!

















Om regnet lägger sig lite så ska vi göra en utfykt till havet idag. Ha en bra dag!


SLUT

Ja, jag är helt slut som människa just nu! Mira är nog mer slut än mig.


Vi mötte upp en kompis i östra centrum idag och gick en 2 timmars promenad i skogen. Jag fick visa upp min helt söndertrasade kondition och det var trevligt.


Mira small bokstavligen när vi komme in. Herrejäklar va trött hon var!


Förutom promenaderna så cyklar vi, MEN jag tycker det försvinner bakmusker iallafall! Därför har jag nu börjat spara till skrindan.
Så varför inte en helt vanligt bildäck, frågar vissa? Visst det går det jättebra på landet men hur ofta är vi där? Inte nog ofta för att hålla hennes muskler kvar. I stan vill jag faktiskt inte knyta ett bildäck bakom Mira av många anledningar.
Sååå vi gör det med lite stil istället!


Jag kan väl inte säga mer än så egentligen, dagarna passerar och vi håller i vardagarna som vanligt. Mira har inga problem med något förutom stora, mörkt klädda karlar. Inte fan får dom klappa henne ska ni tro!


Golven har ju föresten bytt färg till vitt och dammsugarpåsen bör bytas 1gång/vecka. Jag kanske ska börja stoppa kuddar med allt detta underbara vita dun som lägger sig så fantastisk fint över trägolven. :)


Ljuvliga söndag

Helgen spenderades på landet och det var jäkla skönt att få komma bort från stan ett tag.

Här är vi på väg till båten MEN det stormade alldeles för mycket. Så det blev inget fiske denna helgen heller, tyvärr. :( 



Sötnoooooosar!!! (Niklas syskonbarn.)




Helgens bravader







Sen lite äventyr i sand och grus.













Sen har vi varit ner till hamnen med.




Latmaskar

Imorse pumpade jag däcken på cykeln i säkert 20 mintuer. Det måste ha varit nåt fel på cykeln eller på pumpen. Men sen så drog vi ut i slottskogen och det gick jättebra! Mitt minne av att cykla är att det ska vara 100 gånger lättare än att gå, men ack så fel jag hade. Mira kämpade på och det blev kanske 2 km.


Sen så det var bara att kasta sig på rygg framför fläkten.



Niklas och Mira gör det som gör bäst.



Ikväll blir det att grilla med två goda vänner här hemma. Mums!

Hoppas alla vovvar, mattar och hussar fick äta körven igår bredvid en härlig majbrasa.
Kram!


RSS 2.0