Flocken

Just nu är jag ute och kämpar med att skotta blötsnö från altanen och M&M ligger och solar tillsammans. <3
 
Har alla haft en fin påsk? Det har jag, lugnt och stilla här hemma i Ale.

Glad Påsk!

Önskar oss i Ale!
 

Glad Påsk!

Vilken underbar start på påsken!
Nu har jag och Mira precis kommit hem igen och här får ni bilderna från dagen.
 
 
 
 
Glad Påsk allihopen!

Nu kör vi!


Morgan ute

Idag har vi varit lediga! Vi tog en sovmorgon till 05:30 och sen har vi myst på i stan tillsammans.

Just nu solar vi med Mågge på altanen. ^^ Ikväll ska jag även göra ett försökt till att skotta fram skotern. Vem kan fira påsk utan den lixom?!


Joggning

Äntligen vår! Nollgradigt väder och jag å Mira beger oss ut på en joggningstur!


Skotta

Skottar av altanen lite idag. Snacka om härligt väder!


Hellre ute än inne

Jag och Mira är ute och fixar utebelysning!


Dags?

Idag får vi se vårens fötter med 0 grader ute. Är det dags att få komma ur idet snart kanske? Helt ärligt, är det 20 minusgrader vill man inte göra nåt egentligen. Men nu när solen börjar värma och vi ser tecken på att det faktiskt kommer en vår och därefter en sommar, ja, då vaknar man plötsligt till liv igen!

Imorse tog vi en härlig tur efter skoterleden här runt Ale, följt av en biltur (som Mira älskar så mycket).


Och idag mina vänner så ska jag göra sånt här! ^^


Ha en fin lördag! Jag antar att många är ute med skotrarna på ett renskinn i solen.

Gammalt och nytt

Min underbara mormor har flyttat och jag har haft den otroliga turen att få gamla linnedukar och virkat av henne. Är det nåt jag verkligen älskar så är det gamla textilier.
Så imorse pysslade jag på med att fixa lite i vardagsrummet (jag har blivit rätt så less att ha ett halvt hem).
 
I somras köptes begagnade stolar på och bord på blocket, dock utan klädsel. Jag sydde fyra överdrag men nu är dom i södra sverige och jag orkade inte sätta mig och sy sex stycken till.
Bilden nedan visar de handsydda överdragen. Ni minns säkert.

Så nu har stolarna stått utan överdrag ett längre stund och tillslut bestämde jag mig för att vara lat och köpa nya.


Såhär blev det. Det är en sand/beige färg och dom var dessutom på rabatt. Men kostnaden var ändå hög, tyckte jag. 2700 kr. Men det var det värt, för nu slipper jag tänka på det där nåt mer! ^^



När jag fått på överdragen så såg matsalen alldeles för enhetlig ut. Tapeten, duken och stolarna smälte ihop för mycket så jag bröt av med att lägga en av mormors gamla dukar på bordet. Sen ska det sättas dit en stor fruktskål i en modernare tappning.


Så himla vacker duk, och tänk vilket arbete någon lagt ner på denna.


Morgan ligger framför brasan i 30 graders värme och myser.


Sedan la jag en linne/spetsduk över tv-bordet som också är helt sjukt vacker.
 
Och jag har också införskaffat tv och tv-bänk igen!


Mira är sliten efter allt boll-bus men hon hälsar. ^^


 
 Ha en toppenfin lördag! Själv ska jag nu vila ögonen en stund, är rätt trött efter att stiga upp så tidigt på morgonarna.
 
Och just ja, det är hur fint som helst ute idag!

Bollkalle

Självklart ska man få busa efter jobbet! Ps. svinkallt. ^^


Långprommis i kylan

Idag fick Mira en riktig lång promenad, det hade hon förtjänat.
 
Kallt som attan men som vanligt väldigt vackert. ^^
Nu ska vi käka middag men jag slänger in bilder från turen! ♥
 
 
Visst var det trevligt med massa värme och allt som söder erbjuder men inget slår norrland!
 

Teknikern

Ikväll är jag frånluftsvärmepump-tekniker. Mira är med och ser till så allt går rätt till.

Vi har alltså en riktigt, riktigt trevlig måndagkväll. ^^


Stick

Att vara hundvakt går kanonbra! Morgan bryr sig knappt om Cilla och går gärna förbi riktigt nära henne. Han vet att Cilla inte ens får titta på honom så han passar på att jävlas med henne.
 
Själv var man uppe före tuppen efter 05:00 tiden imorse så jag har hunnit få massor gjort. Men just nu ska jag slänga mig ner i soffan med stickningen, kakor och en film. Och det mina vänner händer väldigt sällan. Mest aldrig faktiskt.
 

Taggad!

 
Vilken fin dag det varit idag, hoppas helgen bjuder på samma väder.
 
Min mormor har flyttat, i och med det så har jag fått lite möbler av henne. Vilket passar jättebra eftersom jag nu bara står med ett halvt hem.
Jag är så sjukt taggad på att få ta tag i dessa nya projekt!
 
Nu har jag fulla tvättstugan med gamla grejer som ska få nytt liv.
 
 
Denna skönhet är 103 år gammal och vilken lycka att få arbeta med denna!

Perfekt att gästrummet står tomt också. Det blir min "work-shop".
Denna gamla klaff-möbel är dock inte i sitt originalskick, det synd tydligt på handtagen att dom inte är 103 år gamla. Jag ska försöka luska vidare i hur den kan ha sett ut för 100 år sedan. Förmodligen kommer jag ändå inte att göra den original men det är alltid kul att ha i bakhuvudet när man arbetar. 
 

Solen är just nu påväg ner och såhär underbar utsikt har jag på baksidan.




Morgan idag.
 
Mira är alltid lika nöjd när matte kommer hem. ♥
 
 
I helgen har vi också fått finfrämmen. Cilla är här på besök och ska vara med mig, Mira och Morgan hela helgen.
 
 Men det skrivet så önskar jag alla en fin fredagkväll!

Längesen

Nu var det rejält längesen jag bloggade varenda dag. Men som alla vet så har jag och min fd. sambo flyttat isär. Med honom ner till södra sverige åkte även Milton. Min ögonsten och mitt hjärta.
 
Så hur går saker och ting nu? Med hus, ensamhet, jobb, hundar. Ja, frågorna är många och idag tänkte jag passa på att uppdatera lite om läget.
 
Jag saknar Milton mycket. Han var en riktig solstråle och ville ALLTID vara med på allt och ville alltid lära sig nya saker. Mira är dock allt för mig och med henne vid min sida behöver jag ingen annan men visst finns det ett tomrum där Milton en gång var, det sticker jag inte under stolen med. Men saknaden är överkomlig, han har ju gått och blivit stekare nere på västkusten istället.
 
Jag och Mira bor som sagt kvar i huset i Ale tillsammans med Morgan. Sysslorna är många och dom tar heller aldrig slut. Underhåll av fastigheten och bilen, ved och eldning, skottning, jobb, hund, katt. Kanske är det inte så mycket och detta är ändå saker som alla oss villaägare gör men när en enda person ska göra allting helt själv så tar det väldigt mycket tid. Ändå har jag ingen TV och sitter kanske vid datorn varannan dag i 2 minuter.
Pyssel och projekt har jag helt enkelt inte tid med för tillfället vilket känns trist. Men i sinom tid ska även det återupptas! ^^
 
Jag har börjat nytt jobb där jag trivs enormt bra. Jag har också bara 7 km till jobbet vilket bertyder väldigt, väldigt mycket för mig.
 
Morgon mår bra som alltid. Den katten kommer nog aldrig vilja åka till de sålda jaktmarkerna. ^^ Imorse var det sådär rusktigt kallt ute igen, närmade sig -30 men de dagar som det är plusgrader och sol sitter han på bron och tittar ut över ängarna.
 
Mira därimot har slutat äta, inte helt såklart men hon äter dåligt just nu, vilket river djupa skärsår i mitt hjärta. Dock tror jag inte hon mår dåligt eftersom hon annars är extremt glad och pigg. Kanske beror det på att konkurransen om maten försvunnit (Milton alltså). Men för att se sanningen i vitägat så visade förra kreatin-provet på försämring i njur-funktionen.
 
Och slutligen mig själv, hur mår jag? Jag mår riktigt bra. Jag har inte haft frid i själen på en lång, lång period och inte ens känt mig 20% lycklig. Idag är jag 110% lycklig och omfamnar varje dag med stor tacksamhet. Löjligt lät det, men likväl sant! ^^
 
Mira redo för bollen.
 
Mycket snö men skare!
 
.. men lite för tung för att den skulle hålla på alla ställen. ^^
 
Morgan gick ut men ångrade sig fort.
Bättre i soffan, säg.


Eller på mattes huvudkudde i sängen.
 
Det var allt från oss idag. Jag tänkte avsluta med ett tips som ramlade in på förra inlägget ang silvertejp.
 
Lena skriver:
"Jag har i många år haft problem med min hund sommartid, han nöter klorna snett med den påföljden att pulpan blöder ju rätt så mycket och han ser ut som en slaktare när vi kommer hem. För två år sen fick jag ett tips av en att " Klipp en smal remsa och linda silvertejp runt klon " Och tro mig det hjälper, silvertejpen sitter fast i flera dagar om det nu inte är blött ute förstås .Jag har provat mycket, skor, sockar, lindat tassen men silvertejpen sitter så nu njuter vi av att vara ute även sommartid när detta problem har gjort sommaren till en plåga för oss. Så vi är SILVERTEJP frälsta :-))"
 
Jag tycker detta är ett kanontips för oss hundägare! Tack Lena som delade med sig av detta!
 
 
 

Silvertejp

Silvetejp måste ju vara bland världens bästa uppfinningar. Håller ni inte med? ^^

Här har jag satt ihop en plånbok av endast silvertejp, haha. Det tar en lång stund att få ihop en sådan här men det är rätt häftigt att se slutresultatet.


RSS 2.0