Valborg

Ja, dagarna dom bara flyger iväg och nu är det valborgs!

Igår gick vi en lång promenad i slottis vilket var himla härligt! Jag, Niklas och Mira.





Ända sen Mira var liten valp så har hon kunnat det här med att posera :)
När matte har ca 2000 bilder på lillan så är det nog inte så konstigt.




_______________________________________________________

Sen måste jag berätta om en fråga jag fick igår på H&M.

- Hej jag vill köpa den där mascaran, tack.
- Vill du ha svart eller extra svart?, svarade kassörskan.

Öhh....? Vad kan möjligtvis bli svartare än svart?

_______________________________________________________

Glad 1:a Maj allihopa :D!


FlåsarN

Idag for jag och Mira på en joggingtur i den 137 hektar stora slottskogen. Herregud, jag tror båda blev lika slut av det. Mira kastade sig på golvet när vi kom in!
Kroppen fick vila 20 minuter och sedan var det frukost och efter det var det ryggläge igen för den unga damen. :)

Snart ska vi ta fram cykeln också. Men det får vänta 1 vecka till, tills Mira inte vänder på huvudet åt något, varken lekande hundar eller smygande katter.

Niklas han kämpar på med Mira, det går framåt och dom är båda jätteduktiga!


Musslor..











.. och tång. Oh vilken härlig dag vid havet!


Livet är

..underbart. Speciellt med en liten vovve som alltid är vid min sida och hänger med överallt med glädje.

Haha!, ja, vilken reklam Mira och jag gör här nere. Idag gick det säkert åt 1,5h till att prata med folk om denna hund (på en hemresa som brukar ta 20min).
Folk är inte så insatta i rasen så det är himla kul att få berätta vilka underbara bjässar detta är. Allt från små, små barn till riktigt gamla gubbar kommer fram och ber om att få klappa henne och sen ofta ställer en massa frågor.

Vart än jag ska så planerar jag med god tid, just för att hinna vara trevliga med alla de olika männskor. Detta låter ju säkert helt knäppt men det är sant.
Mira charmar alla!, medans jag berättar och gör reklam om denna underbara ras.

Folk har tillochmed börja känna igen oss (eller rättare sagt Mira) ute på stan eller i bussar/spårvagnar och det känns lite skumt med tanke på att det faktiskt bor 500.000 invånare här.

Lill, du skulle varit stolt :)

Det sjuka är att jag har varit här i snart 4 månader och de största hundar jag ser är shäfrar och rottwielers. Vart är alla stora raser?


Öronskit

Jag tyckte hon kliade sig lite för mycket i öronen vissa dagar, och jajjemänsan, en svampinfektion i båda öronen visade sig hos veterinären idag. Behandlas frånochmed idag med MalAcetic Otic Ear Cleaner. En sköljvätska som luktar hallontårta.

Behandling i några dagar.


Windy

Ja, oj vad det blåser. Det är inte alls speciellt trevligt. Meeen jag klagar inte, då vi haft solsken VARENDA dag och sån otrolig värme!

Idag har vi inte gjort ett skit, skulle man kunna säga. Varit ute litegrann men mesta delen av dagen har spenderats på soffan. Miras dag har spenderats på dörrmattan i hallen, den hon så sött försöker rymmas på.

Här skojade vi till oss lite. Haha!, en kille stannade upp med sin cykel och bara gapade mot oss.



Vi köpte en riktig seg tjurmuskel till Mira häromdan. GOTT, GOTT tyckte hon det var, det tar lång tid för henne att äta upp den, ändå är den rätt liten. Men fy vad den började lukta när den blev blöt :).


Bad & bus

Igår kväll så stack vi och köpte Espree white shampoot och sen slängde vi in Mira i duschen tillsammand med Niklas. Tur att vår duschkabin är stor!

Så efter ett x antal timmar så var hon tvättad och fönad. My gosh vilken fluffig och goluktande liten nallebjörn det blev.

Bilden är från ikvällst i Partille. Niklas kör med lite apportering.


Famous

Mira är ju rena kändishunden nu. Jag gick på apoteket för att köpa fästinghalsband och helt plötsligt var det en folkhop utanför affärn i en fin liten ring som stod och beundrade min kära vovve. En kvinna stod och berättade historien om Sankt Bernhardrasen, kameror plockas upp och en rad blixtar går av. "Okej, tack för er uppmärksamhet men nu måste vi gå vidare, hejdå."


Sen gick jag på Avenyn för att köpa tråd, när jag kommer ut står 4 stycken och tar kort på Mira. Jag ställer mig bakom allihopa och tittar på.
Då ber folk varandra om hjälp, att ta kort på dem tillsammans med Mira. Så dom turas om att gå fram och sätta sig brevid henne och dom andra fotade med deras respektive kamera.


Haha, då tar jag ett steg fram och knyter loss kopplet. Alla människor ursäktar sig  så mycket. Ingen fara, säger jag. - Hon är mycket vacker, det vet jag. Så jag förstår er :)


Kwällspromenix

Nu har vi precis kommit in ifrån en kvällspromenad i utkanterna av Slottskogen.

Efter Mira hade skött sina behov så ägnade hon sig mest åt att lukta på varenda bit mark hon tassade runt på och att bära på en pinne som hennes nyhusse så snällt gjort henne uppmärksam på.

Se så fint hon poserar med mig (Tänk att det är jag som fått henne att sitta så fint)!

Hon är en härlig hund Mira, och jag gillar henne även fast hon dreglar 2 liter efter hon druckit. ;)

Godnatt ifrån Göteborg!

//Niklas


MyspyN.

Ytterligare en härlig dag idag med sol & värme. Dock blev det inget bad idag då gårdagen bjöd på en skitig och blöt lägenhet. Men en glass på Avenyn blev det! :)


Jojjo!

g förstår att jag tjatar på om värmen här nere. Men idag var det V A R M T ! Fick ju gå ute i t-shirt för att inte svettas ihjäl. Ändå var det varmt!

Mira hanterar denna värme oerhört och nästan obegripligt bra. Det kanske beror på att hon alltid badar när vi är ute och går på dagarna när solen steker och att jag tatt bort en hel del underpäls.

På väg hem gick vi. Vi traskade på i nästan 2 timmar, då vi tog ett flertal sittpauser på diverse ställen. Miras sedan gamla besatthet av vatten fick utlopp idag med. En djupdykning i göta kanal... igen.

Vi har det så himla mysigt på dagarna, tillsammans, och njuter av att det goda en stad har att erbjuda!


Jobbardag

Idag var Miras 1:a dag på jobbet. Helt otroligt.

Jag har aldrig sett någon hund gå rakt genom gruppen på dagiset, på det viset. Mira är så fruktansvärt cool i sitt sätt att vara.
Hon har hittat en göteborgsk lekkamrat också, en labradorkille på snart 1 år.

Så efter en mycket lyckad dag på dagiset så traskade vi hemmåt igen!

Efter 3 timmars hundpromenader är jag helt slut, Mira med. Vi sover lite på saken vettja!


Landet

Jepp, dagen spenderades på landet med Mira. Oj, som hon sprang. Sprang över ängarna och hade så himla roligt! Det var så härligt att se. Lycka, det var det.

Tyvärr har jag inget kort från dagen, då någon lämnat den igång så det inte fanns nåt batteri kvar.

Hur som haver så har det varit en riktig härlig dag i skogen med klarblå himmel och en massa värme. ♥

På tisdag ska Mira få följa på jobbet, premiär. Spännande!


Årets 1:a

Årets första grillning idag. GÖTT!


Tok

Imorse tog vi vår vanliga morgonpromenad i slottskogen. Vid den andra sjön vi kommer till, så finns en brygga vi brukar sätta oss på och mata fåglar, där skulle jag ge Mira vatten.

Hon ställde sig upp och backade lite väl långt bakåt. "Plurr!" lät det och Mira klamrade sig fast med framtassarna för att inte ramla i sjön helt och hållet. Halva hunden var under vatten.

När jag skulle dra upp denna 58kilos-klump så halkade jag på bryggan och var ca 1cm från att själv hamna i vattnet. Jag tror folket runtomkring fick sig ett gott skratt :)

Här är en bild, så ni kan se storleken;

Sen har ju Niklas precis blivit kombiägare. Volvo V40 T4:a :)


Mira exakt precis just nu. Hon ligger helt utslagen efter morgonmotionen!


Värmeslag

Imorse när jag gick i slottsgoken höll jag på kvedna utav värmen, kan jag lova.




Idag är det en vilodag för Mira. Inga bussar, spårvagnar eller stadsfolk.

Träning

Imorse steg jag upp klockan 0800. Väckte Mira och stack ut på en promenad/joggingtur.

"Åh, snälla låt mig bada!" - Nej, Mira. Inte idag.






Sen när mina yngre systrar tatt sig upp ur sängen så stack vi ner på stan för att miljöträna Mira.

Kungsportsplatsen:





"Snälla, jag vill också dit upp!"





Sen promenerade vi hem i den varma solen!


Vilken hund!

Idag tog jag Mira och gick med bestämda steg mot spårvagnen, hoppade in i den och satte mig ner. Utan ett ord satte sig Mira ner brevid mig och efter några sekunder la hon sig ner, lugn, avslappnad. Vi åkte i 10 minuter sen gick vi mitt i stan, i den innersta innerstan. Det gick jättebra, hon vände på huvudet kanske fyra gånger. Sedan mötte vi upp Sara och Sabina precis utanför den största gallerian, hon blev omklappad en stund sen satte vi oss på spårvagnen igen. Gick galant!


Innan vi kom hem sprang vi in på hemköp och handlade lite mat, när vi kom ut fick vi se detta söta par utanför affären :)
Min lillasyster Sabina och Mira.

Väl hemma fick hon en oxknota som belöning för det perfekta uppförandet på stan.

Oj, vad jag är en stolt matte!

____________________________________

 

På promenaden vi gick ikvällst;

Utsikten är mycket fin från det berg vi bor på.





Påsken

Det var ett bra tag sen jag uppdaterade, men jag har haft alla händer fulla.


Den 31:a mars flög jag och Niklas upp till skellefteå sen hem till arvidsjaur.
Den 1:a april bilade vi 4,5h till törendö och hämtade Mira. När jag såg henne kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Så himla fin!

Kjell har gjort ett otroligt jobb med henne. Muskler, päls och kondition.
Jag kan inte tacka er nog, Kjell, Christina, Loppan och Smulan.


Första kvällen var Mira ganska "off" men vi sov på saken och dagen efter var det precis samma gamla Mira. Hög energinivå och en massa spring och lek i snön. Hon föll direkt till sin "plats hos flocken" och var så följsam och tillgiven.

Vi träffade vänner och familj, Mira kände igen allihopa.


Efter en underbar påsk var det dags att åka hem till göteborg igen. Flygresan var redan betald sen länge tillbaka och vi hade fått lånat en bur av uppfödaren som Mira skulle hava. Nu eftersom hon hunnit bli så himla stor så rymdes hon inte ens lite i denna bur. Vi hann inte heller få tag i någon större, då vi skulle åka den 4:e apirl.
Så då bestämde vi oss för att köra bil ner. Såklart det skonsammaste sättet för Mira också. Dessutom hyrde vi ett släp så att jag fick ner alla mina saker. Lite av en "Win, Win Situation".

Jag, Niklas, Sara, Sabina och Mira startade söndagen den 4:e april.


20:30 Arvidsjaur
22:10 Skellefteå
00:15 Umeå
02:45 Höga kusten bron
04:00 Sundsvall
05:05 Hudiksvall
06:45 Gävle
08:30 Stockholm
11:00 Linköping
11:50 Jönköping
13:50 Borås
14:30 Göteborg


Efter 18h med personbil och släp och 1800 kronor senare var resan över.

Många mil på mammas volvo dessa 5 dagar, ca 230 mil har jag och Niklas hunnit avverka.


Resan gick jättebra, Mira var ju helt slutkörd efter påsken så hon sov hela vägen. Några korta stopp för att äta och kissa.


Väl hemma igen gick det superbra, Mira kände sig som hemma i lägenheten direkt.
Miljön tränar vi på. Statslivet är inte något hon sett eller upplevt förut. Hon känns varken otrygg eller rädd på något sätt men det är många intryck på en och samma gång för henne. Vi tar ett steg i taget. Jag vet att med mig på sin högra sida så kommer hon anpassa sig snabbt.


Så första natten gick bra, vi hade ett fönster på glänt för henne. Och imorse kom hon "smygandes" upp i sängen för lite morgonmys. Hon har också blivit kär.... i Niklas.


Resan har varit lång och innehållsrik alla dessa 3 månader. Jag har lärt mig mycket om mig själv och andra. Som Christina alltid säger till mig;


"Stänger Gud Ett Fönster, Så Öppnar Han En Dörr".


















RSS 2.0