pengar

Ja, tänk om man hade mer av dom.

Sakta har jag nu börjat med hallen. Igår beställde jag en väggdekoration som kostade alldeles för mycket. Jag skäms nästan lite så jag berättar inte priset. Men förhoppningsvis kommer det vara värt det. Det föreställer iallafall ett träd som kallas för fantasiträd så alla regnbågens färger är med.
Den mäter 1,7m*1,6m och ska sitta på dörrarna till garderoberna här i hallen.

Eftersom väggarna var så klena så var tanken från en början, precis som Lillemors och Lills tanke, att sätta uppfällbara stolar som sitter i väggen, men det föll. Men jag hittade en bänk som var liten och den stör inte speciellt mycket.

Jag hatade dock det sladdriga och fula tyget på dynan, så jag sydde ett nytt överdrag.
FÖRE


Tyget är rester av tre olika gardiner som jag klippt av längst ner pga att dom var för långa.


EFTER


Sen så är den vändbar.




Med lite is i magen så bör hallen snart vara klar.



Ursäkta det dåliga ljuset på kortet.

Katten är lugn sålänge man är riktigt nära honom när han är i samma rum som hundarna.


Tack för alla fina namnförslag! Vi har dock inte bestämt oss än.


Att hoppa upp och ligga på halsen när man ska sova, är en stor favorit.





Jag funderar på om jag snart ska introducera pälsdjuren för varandra. Katten är helt trygg i hemmet och i oss. Han går aldrig och gömmer sig under sängen mer, utan väljer att vara med i allt pyssel runt om i huset.

Hur det går får ni veta nästa gång!

Tjo :)

Världens best ever

Minns ni när jag skrev att jag upptäckt att Mira hade fått sånt dära exsem?
Såhär såg det ut efter jag klippt bort pälsen.


Nu har jag baddat i två dagar med detta:

.... och såhär fint ser det ut nu:


Imorse var vi ute i regnet i skogen på en liten utflykt. Mira hoppade ner i en bäck och vadade en stund medans Milton inte gick mer än en meter nära vattnet. ;)




Idag trotsar dom inte regnet, utan väljer att gå upp på altanen och mysa på det torra istället.

Det nya livet för ......?

.. ja, hjälp mig gärna med namnförslag. Mina är slut. Givetvis måste det passa Mira och Milton.

Dagen har spenderats med katten i pricip hela dagen. Vi har gått till hundarnas del av huset, som är lite skrämmande ännu.

Godmorgon.


Gäsp!


M&M och katten har ännu inte träffats. Han är vädigt försiktig och innan han träffar vovvsingarna så vill jag att han är helt trygg med det nya hemmet och med oss, givetvis.

Milton är ju ett klumpigt och obrytt litet monster men Mira är en snäll liten ängel. Så idag när vi låg i soffan så fick Mira komma in och visa sitt lugn och sin trygghet för katten. Det gick bra fastän katten var stel som en pinne.

Katten ligger i soffan och tittar på en stoooor vovve.


... och nu när jag uppdaterar så kom katten jamandes hit, hoppade upp i knät och hindrade mitt arbete med bloggen och tänkte lämna lite katthår i min näsa och mun. :)

- Jag kan inte förstå hur denna katt kan ha sådan tillit på människor med tanke på allt.


Jag tror att katten kommer anpassa sig rätt snabbt och detta är pga hans enorma nyfikenhet.

Just ja, det kan ju vara kul att nämna. Jag är kattallergiker. Smart att skaffa en katt då? Men vet ni vad? Jag har inte fått ett enda anfall eller fått någon reaktion alls. Hur går det till? Men iaf... Lycka! ♥



Promenad med hundarna idag.





Denna dam har fått vätske-exem på låret, och det är jag inte förvånad över. Pälsen är så ullig så det går knappt hitta huden på henne.
.. Milton har tidigare haft exemen på hela magen och Mira har även haft det någon gång förut, och det finns absolut inget som tar bättre än alsolsprit. Det försvinner fortare än blixten, nästan.

.. och den kostar 33kr. Tummen upp.

Hemma igen!




Över till lite renovering då.

Hallen är vit och vit. Det finns också en vit garderob men sen finns det inget mer. Så jag tänkte sätta mig ner och fixa en planering om hur jag ska kunna inreda en hall som är väldigt avlång. Korridoren är smal, så några vidare möbler är det väl knappast frågan om. Ändå måste det bli praktiskt med sittplats.

Tips?



Tjo! :)

Tillskott i familjen

Trots att detta är en HUNDblogg så skriver jag ändå om min helg, då många visat intresse över den.



Helgen i Arvidsjaur har bestått av både sorg och glädje. Saknad över min moster och hennes man som tillsammans lämnade jorden i en hemsk bilolycka.



Det är stor sorg och saknad efter er båda, era hjärtan var av guld. Ni var älskade av alla.
Vila i frid, Tommy och Vivvi. ♥






Trots sorgen så har jag även haft stor glädje över att fått återse både vänner och familj.

Här är min bästa mormor.


.. och här är mina bästa vänner.


Sen får jag inte förglömma lyckan att äta på Frasses!


Vilda och Teya var ett givet val när jag var i Ajaur.



.. givetvis deras matte och husse också. ♥



En ensam stackars katt hittades i vintras i Akkavare. Han var mager som ett skellett. Han hade massor med mask och den lilla hade även förfrusit båda öronen och även svansen. .. och ingen visste vart han kom ifrån.

Två av mina vänner tog honom till sitt hem, for till veterinären och hjälpte honom med vaccinationer, avmaskning och annat. Vikten ökade och katten blev frisk.
Veterinären trodde katten var ca 5 år. Han har haft en familj någon gång eftersom han var kastrerad.

Igår när Niklas, helt ovetande, hämtade mig på flygplatsen så hade jag denna katt i min hand. En underbar katt som är så snäll och tillgiven.

Efter allt som han varit med om så skulle man kunna tänka sig att han inte litar på människor längre. Men så är fallet absolut inte. ♥ Helt underbar!

"Jag var lugn och trygg hela resan på det enorma flygplanet, trots att det mullrade och levde om jättemycket. Att sitta i en bur är dessutom inte något jag älskar men det gick jättebra ändå. Sen kom jag in ett hus, där jag kände lukten av hundar. Men dom har jag inte fått träffa ännu.
Kvällen och natten spenderade jag under sängen där människorna sov. Jag var ganska sliten efter resan.

Imorse hoppade jag upp i sängen till dessa två människor. En av dom försvann ganska snabbt imorse och jag satt på sängkanten med ryggen mot.



Efter 10 minuter så kröp jag upp på tjejens bröst och strök mitt ansikte i hennes, spinnandes, medans hon läste en tidning."




- Detta mina vänner är en pärla!

Brännskada i halsen

.. fick jag när vi var ute och joggade imorse. Jag trodde nästan jag skulle avlida av den korta sträckan. I sommar blir det ändring på det!
Hundarna travade vid min sida utan minsta tecken på att vara andfattig.



Könsmognad på G i Kode.

Väl hemma vid frukost, hör och häpna, så rök Mira på Milton som försökte ta hennes mat. ÄNTLIGEN! Första gången Mira sagt ifrån, och då har hon stått ut med M Y C K E T sen han var 8 veckor.

Andra gången vi gick ut så såg jag något jag inte var beredd på.
Jag går inte in på detaljer men jag kände inte igen den hunden som sprang, hoppade, bet på Mira och var dessutom olydig mot mig och kom inte på inkallning.

Tredje gången vi var ute idag så blev det min första gång jag fick tryckta ner Milton på backen och vara onöjd med honom. Undra om hunden blev förvånad? Haha, det enda man såg på honom var två stora ögon. Det kommer bli intressant och roligt med min första hanhund som ska bli könsmogen. ;)

Så då vet omvärlden att Milton varit en olydig sanktbernhard idag.

Ångerfull?




"Lilla" Milton fick inte vara ute mer, utan får ligga inne på sin bädd, medans Mira ligger och solar här ute någonstans i krokarna.

Jag passade på att sy 8 kuddar till utemöblerna av ett påslakan och nå gammskrot.







Mira tidigare idag.


Sen när jag var ute och fixade lite så såg jag ett fjäderfä sväva blixt stilla i den hårda vinden. (Detta var precis utanför.)
Jag tänkte inte mer på det, en fågel har man ju sett förut. När fågeln landade på kalhygget såg jag vad det var. En stor ÖRN stod på marken ca 20 m ifrån mig. Jag kastade mig efter kameran som låg inne men hann inte ta något kort när den var nära mig. 10 min senare kom en till örn och dom flög runt häromkring i ca 30 min och pratade en massa! :)





Hejdå på ett tag. Nu kommer Niklas vara på utbildning och jag i Arvidsjaur, så hundarna kommer att befinna sig hos "faster" Cissi m. familj. Återkommer efter helgen.

Wish me luck! Tjoo!

Altan nr 1

- Är en god bit påväg. En riktigt fet grill och ett paraflax, som man kan fälla ut när det blir för varmt, saknas. Möblerna hittade vi iallfall på blocket.

Sen sista uppdateringen har jag inte gjort annat än jobbat. Så hundarna har haft massor med tid med husse.

Sen har vi fått lite material som ska användas till bygget av hundgården, av Niklas far. Den historien kommer dock inte i första hand i sommar. Högst upp på listan står Gärdsgår'n. Vilket projekt det kommer att bli att sätta senvuxen gran på 4500kvm(!!!).

- Vi beslutade oss för att inte "inreda" något på en av våra altaner. Den har ändå knappt några soltimmar och då är det väl likest att sätta alla pengar och resurser på en av dom istället.

Dessa följde med huset när vi köpte det. Slitet och gammalt.


Byttes ut med krukor som hör till resterande.






Nu kommer vi nog, förutom grill och paraflax, köpa till två fotöljer till detta.


.. sen så har vi härjat runt i skogen och Milton tyckte det var dags för en tupplur efteråt. - Som faktiskt lyfte benet mot en buske imorse.


På fredag flyger jag upp till Arvidsjaur och det känns HEMSKT att inte ha med hundarna. Tre dagar utan dom, vad ska jag göra då?

Tjo!

TILLÄGG - Efter mammas kommentar.

Det glömde jag skriva tidigare. Dynorna är vatten - och smutsavvisande men vi ska ändå bygga en sittbänk/förvaringbox efter husväggen där dynor och annat gojs ska ligga, grillkol, tändvätska, you name it.

Nuså! :)

Det bästa i livet

- Detta är ett tidsinställt inlägg, vilket betyder att när inlägget publiceras så är jag och jobbar.




Till syntes så är det väl inte någon enorm skillnad... Ännu. Men det ligger en hel veckas jobb bakom allting och en/två veckor till så ska det vara klart.

Vi pratar alltså om utsidan. Den del av vår tomt som är skog.

Sen så har faktiskt just dessa dagar varit dom härligaste på länge, trots att Niklas varit sjuk och legat hemma med hosta och annat otrevligt.

Den enda tiden det har spenderats tid inne denna vecka, är när dom har ätit.


Stickat på en av altanerna och hundarna har busat...


.. och solat.


Vi har tittat på rådjur som gått omkring här utanför.


Skogsdelen börjar bli mer öppen och det är i full rensning!


M&M har självfallet varit ute men INTE hjälpt till nåt...


.. tills bästa matte satte henne i arbete.




Vila medans nästa lass lastas på vagnen.


Ligger i skuggan på klippan och mår gott.


Bränt upp gammalt ris som ligger runt hela gården. But still a long way to go.


Husse tittade ut för att se vad vi höll på med.




Tack Niklas för grillningen du fixade, trots att du är sjuk!
Så årets första grillning - 17 mars.


Haha, och en riktig arbetares kropp ser ut såhär:


This is what life's all about!


Ha en superfin helg, alla. Tjo!

Vårkänslor..

.. Minst sagt.





















Kärlek.

Till skogs

När jag jobbar helhelgerna så får hundarna sina äventyr med husse.
Timmar av utflykter till skogs!


.. och en sak till. Tack för alla fina kommentarer om köket. :)

Köket, done!

.. Nästan iaf.

Det saknas en fläkt och lite annan dekorativ inredning. Men det är väl iallafall 90% klart.

FÖRE


Spisen


"Köksön"


Diskbänken


Köket


.. och överskåp.


Kaklet


UNDER OMBYGGNAD

Alla överskåp togs ner.


Kaklet rev jag bort.


Socklar och sidostycken på skåp målade jag vitt.


Pärlspontspanel


.. kort och gott sagt så har jag:

• Planerat kökets slutresultat
• Tagit ner alla överskåp 
• Satt gips, lagat och spacklat väggarna och målat dom vita
• Målat fönstrerna
• Satt panel överom diskbänken och lackat dom vita och spärrat panelen mot fukt
• Köpt nya skåpluckor till de låga skåpen
• Tagit bort fläkten (den nya har jag inte köpt ännu)
• Köpt inredning och satt hyllor
• Sytt diverse inredningsdetaljer

EFTER

Panelen


"Köksön"


Diskbänken


Hemmasydda kökshanddukar. Samma tyg som duken på bordet och tyget på stolssittsarna.


Detta är där överskåpen satt (med glasdörrarna).


Med hjälp av 4000 kr så lyckades jag med allt detta. (Byggmaterial + inredning inräknat)


I livet finns ingen rättvisa

Jag börjar med att tillägna detta inlägg till min moster Viveka och hennes man Tommy som båda dog i en bilolycka förra veckan.

- Jag har aldrig mött någon så godhjärtad som båda ni var. Ni har förändrat människors liv tack vare era stora hjärtan. Ni finns alltid kvar i mitt minne! ♥




Till sist så hittade jag lite ro i kroppen och satte mig äntligen vid datorn. Det har varit mycket som hänt runtomkring och datorn har inte varit prioriterad alls.




Med hundarna har det varit både upp och ner. Mest så har det varit bra! Jag kör ett bildkollage rakt igenom.

Vi gjorde en liten skogsutflykt igen.



Syskonbarnen var med.


Vi hade massa gott med oss, körven, choklad m.m och det trodde Mira hon skulle få smaka av.


.. och som ni ser så håller snön på att förvinna helt nu. Sommar-skogs-utflykterna nästa!


.. och på kvällen var det mysdags. Milton var helt slut efter färden i skogen.










En natt började Milton gnälla jättemycket. Jag trodde han var kiss eller bajsnödig men nej. Sen så spydde han inne, all middag kom upp.
-Okej, tänkte jag. Det var nog bra nu.
Men han fortsatte gnälla och springa runt som en galning. Sen klev jag upp igen och såg att han hade spytt ner hela diabädden. Vätska och träflisor och något annat som var i regnbågens färger.
Okej, tänkte jag. Nu är det bra.

Dagen efter var han pigg och glad. Han åt frukost och spydde strax upp det. Jag ringe då veterinären och fick komma på akuttid i stan. Väl på akuten blev han plötsligt mycket sämre och såg verkligen döende ut. Han sattes i dropp och fick en genomgående undersökning av hela kroppen.
Jag fick lämna honom över dagen och jag var så fruktansvärt orolig vad som skulle komma ur veterinärens mun.
.. och som tur var så hittade dom ingenting och jag fick hämta hem honom på kvällen. Hundskrälle som stoppar i sig allt möjligt skit där ute.
- Milton är helt återställd idag.

Dagen efter var det dags för Miras återkoll på kreateninvärde, blodtryck, urin- och andra blodvärden. Blodtrycket hade sjunkit lite och urinen såg jättebra ut. Kreateninvärdet hade dock inte ändrats något men det är iaf stabilt läge. Så det är toppen.

Mira har ökat utterligare i vikt och ligger på 68 kg och veterinären sa att hon var helt pefekt i kroppen nu. .. och Milton har förövrigt ökat till 51 kg.



Efter många om och men så har jag rivit köket nu. Jag var inte nöjd alls över det. Visst, det var fint och relativt nytt, men vad spelar det för roll om det är nytt? Vill man inte ha det så, så är det ju bara att sätta igång och arbeta!

Planen var att hinna färdigställa HELA köket medans Niklas är på utbildning i helgen. Men det vette tusan om jag inte var lite pessimistisk ;)

Så idag när jag jobbat röven av mig här inne så har det varit sjukt varmt ute och inte ett moln på himlen. Hundarna har varit ute hela dagen på äventyr och dom har solat en hel del också.





Haha, Mille är så söt när han lägger huvet på sne. "Sa du nå, matte?"








7 månader gammal nu.


Sen så var det dags för lite solning på 2:a altanen här hemma.


Bilder på köket kommer upp när det är färdigt. Det kommer bli sjukt fint!

Hejhopp!




RSS 2.0