Oh, en uppkoppling!

Ja, internet har varit lite svåråtkomligt de senaste dagarna. Men vi anlände Arvidsjaur den 21:a på eftermiddagen. Vägen var helt värdelös och jag körde 60km/h mellan Västerås och Sundsvall pga av isen och snön. Men vi kom fram tillslut och ingen olycka inträffade..... för oss iallafall.

Vi har haft det jättemysigt, dock lite stressigt (eller mycket stressigt) att hinna med att träffa allt folk och allt annat som stod på "att göra"-listan.

Hundarna har det jättebra och Mira är helt salig över alla välkända ansikten här uppe. :)
Bilder på hela denna resa kommer att komma upp när vi är åter i Kode.

Hoppas allas jul har varit super, för det har våran.

Massa kramar från matte, husse, M&M ♥


På väg till världsmetropolen!

Nu är vi på väg till Arvidsjaur. Vi har precis passerat Mariestad vilket innebär att vi har ca 110 mil kvar på denna "underbara" resa.

Hundarna ligger i bagaget och sover efter en rastning i Lidköping och jag och Niklas har tryck i oss ett ton godis.

Bilen är proppfull i grejer och i Ume ska vi hämta upp min kära och bästa vän, Tesa.

Lappland, here we come!!

Onödiga svordomar.

Ja, usch. Ber om ursäkt för det förra inlägget, det var onödigt att skriva sådär fult.

Idag innan jag stack iväg på jobbet så hade vi supermysigt i skogen alla fyra. Mira och Milton hoppade runt och jag och Niklas föste oss genom snön. M&M fick många "sök"-uppdrag av mig och jag vet en sak. Milton kommer bli en stjärna. Vilken nos och vad smart han är!!! Jag är imponerad, Twaila ;)

Mamma Twaila:

.. och henne hittar ni HÄR.

Hejhopp!

Förvirrade.

Den ena säger: "Det är lugnt, hunden är bra. Oroa er inte, ingen åtgärd behövs."
- Guuuud, va skönt tänker man då. Stenarna faller från hjärtat och vardagen fortsätter.

Sen ändrar sig denna person plötsiligt och säger: "Mira ska öppnas och tas prover från njurarna." (Detta säger hon EN dag efter hon sa det första.)

Sen ringer nästa vet och säger: "Men varför ska man öppna henne? Hunden mår ju bra och värderna är stabila? Det anser jag att man INTE behöver."

? ? ? ? ? 

Jag blir helt galen!!!!!! Va f*********n är det här?!

Sen när Niklas ifrågasätter dom så är det hela den andres fel att det blivit såhär, så lätt som det är att skylla på någon annan såklart. Och ÄNDÅ får vi INGA svar på HUR vi ska göra!

- Jaja, skydda era egna skinn jävla veterinärjävlar och skit i min hunds hälsa sålänge inte NI måste svara på några knepiga frågor eller se dålig ut för att NI fan inte gör ert jobb. Ja, gud förbjude om det skulle hända.


Usch vad arg jag blir. Här har man slängt ut tiotusentals kronor och ändå så vet vi lika lite som första gången vi gick in på djurkliniken i höstas.

Ett till försök efter jul, funkar det inte då, då går vi till någon annan och gör hela jävla proceduren igen och hoppas att dom är lite mer kompetenta än på dessa två ställen vi är på nu. (Det är ett sammarbete på alla fyra djurkliniker i göteborg, det är därför vi är på olika flera ställen, men SAMMA veterinärer då såklart.)



.. och med det tillägger jag att Mira är så himla glad och B U S I G (!!!). Hon äter och dricker precis som vanligt och mår toppen. Hon ligger just nu ute i snön och spanar ut över gården och tuggar sönder en fotboll. :) ♥

Veterinär.... igen

Ja, gårdagen var minst sagt otrevlig. Mira visade symtom på att bli sjuk igen. Kräkningar, äter eller dricker ej, slö och hängig. Så det blev ett snabbt samtal till Kållered och vi fick komma in nästa dag. Alltså idag.

Milton har också varit sjuk ett tag (UVI) som inte vill släppa och man misstänkte något allvarligare, ultraljud och prover i fredags bl.a.

Båda hundarna gick idag igenom ultraljud på njurar & urinblåsa, blodprover, blocktryck, urinprov, undersökningar, temperatur m.m. Och efter ett flertal timmar på djurkliniken så fick vi svaren. I alla fall lite till svar.

- Milton har till syntes ingen svårare diagnos utan det är en envis och stark infektion i urinblåsan. Så för 4:e gången nu så går han på en viss människo-antibiotika och äter tränbärstillskott. SKÖNT ATT HÖRA!!!! Sen ska vi lämna 2 urinprover framöver och ett återbesök. Toppen!

- Miras ultraljud och alla andra prover visade precis som sist, vissa lite höga, men för henne normalt. TACKA GUDARNA FÖR DET! Det enda som hänt sen hon blev "friskförklarad" är att blodtrycket var högt. Det blir återbesök snart. Men som veterinären sa: "Jag ser INTE att detta har något att göra med vad som varit förut."

Men vilka stenar som fallit. Jag tänkte direkt "nu har Miras njurar sagt upp sig och hon går och dör". Jag vet att man inte ska tänka så, men dom tankarna kommer oavsett. Så nu gråter jag av lycka istället.

______________________________________________________

Häromdan var husse trött. Likaså Milton.




Idag hos vet.


.. och en tröööött Mille är hemma igen och tjuvla sig i fotöljen.


En jobbig dag tillförde en mycket lugnare och lättare vardag.

Natti!

Skogsvandring och bak.

Igår hade vi ett litet inflyttningskalas/fest. Vi var åtta personer som åt gott och spelade spel, det var mycket trevligt och vi tackar alla ni som ville vara med på kvällen och fira vår inflyttning.

Jag bakade i ett flertal timmar, gjorde den där peanutbuttertårtan och pepparkakscupcakes och chokladknäck.

"ÅNEJ!!!" Det var då jag upptäckte att kameran gått sönder. Vad gör jag nu? Jag bloggar varje dag och tar jättemycket kort på renoveringen och hundarna. Och nu kommer det inte gå knäppa ett enda... :((

Ett kort hann jag ta, innan den sa upp livet.

Dessa snyggingar var så goda!!! Julpepparkakscupcakes med vit choklad-frosting. Dom kommer jag baka 100 gånger igen.

Nä, nu känner jag att jag kliver bort från den röda tråden lite, nämligen hundarna.

Igår mystes det massor med gästerna. Mira älskar när det kommer manligt besök och blir alltid kär i någon. (Jag önskar verkligen att jag hade några kort att visa, men tyvärr). Milton var dock inte så intresserad av gästerna så han låg bara brevid och sov. ;)

Imorse var det så himla fint väder så vi gick på en promenad i skogen. Nu hade vi Niklas Iphone att ta lite bilder med iaf.




(bilderna är rätt mörka, men det var mycket ljusare ute)





Det var jättemysigt att vi alla fyra hade tid att hitta på något tillsammans. Annars så är hundarna alltid ensamma med antingen jag eller Niklas.



Dags att göra någon nytta. Tjo!

Hallen klar, nästan.

Ja halva hallen blev klar igår. Andra halvan av hallen ska få klinker eller matta (där man går med skor, för att inte förstöra laminaten).

FÖRE




Väggarna färdigmålade.


Nya golvet läggs.


EFTER




Skirvbordsmöbler från Jysk.

Har inte tid mer! Hejsålänge :)

Miras resultat från SKK.

ED: ua (0)
HD: D

Gästrum, check!

Nja, check är det kanske inte. Det saknas en hel del inredning vilket tyvärr får vänta tills nästa lön. Men renoveringen är klar.
Jag började i förrgår och blev klar sent igårkväll.

FÖRE




Taket såg förjävligt ut när vi tagit bort alla hjärtan/stjärnor m.m. Så det slipades innan målning och det var INTE kul alls.


UNDER PROCESSEN

Taket behöve målas tre(!) varv.


.. och Niklas hjälpte till med att av dom :)


Väggarna spacklades och slipades. Och även här behöves det tre varv.




Sen plockade jag isär det gamla golvet.


Och det nya golvet lades.


EFTER


Två gästsängar, ett nattduksbord och en byrå ska in.. såsmåningon.

Imorse när det var dags för lite frukost så gick jag ut för att hämta in hundarna.
Milton satt vid altanen och bara väntade på sin mat.




.. och Mira satt vid sitt andra favoritträd och hade det gott.




Min syster sa till mig "Du får se till att ta bättre bilder på hundarna. Närmare!"
Så det fick bli en närbild till henne också.


Idag har jag halva hallen att göra klar. Det ska målas på väggarna och läggas samma laminatgolv. Dock endast halva ungefär, då det ska läggas en gummimatta precis där man går in. Men det blir inte idag.
Så datorn ska plockas ner och vara nerplockad tills ikväll.

_________________________________________________________________________

Och ang. valpkursen jag är på. Det är så himla basic som man kan komma. Milton lär sig ingenting då han redan kan allting vi gör på kursen. Känns lite som 1400kr i sjön.

Visst ska man inte ställa för höga krav på en valp, det fattar jag.

Tex när vi tränade inkallning på kursen. Det fanns INGA störningar runt om kring. Och det var välidgt viktigt att det inte fanns heller. Alla skulle vara tysta och hålla sina hundar stilla.
-Jaha, okeeeej?

I Arvidsjaur på Miras kurs så smetades det leverpastej på marken, andra hundar busade runtomkring och tillsammans med vår hund och människor sprang runt och hoppade. Den mest svåra störningen skulle dom klara.
Det funkade inte dom första gångerna men ALLA hundar kom som skott när vi övat lite och ingen störning blev för svår.

Visst förstår jag att det är dom gör är rätt, för dom hundar som inte kan ännu. Så kanske är det Milton som inte passar på kursen utan jag borde tagit en kurs med högre krav. Meeeen man får inte gå någon annan kurs på kungliga hundar om man inte gått en valpkurs.

Nåja, Milton får iallafall glänsa. ;)

Nu ska jag börja arbeta. Hejsålänge!


Omvänt?

Ja, hur kommer det sig? Att Vi har så "mycket" snö nu, och Ni där uppe så "lite"?
Här ska det tydligen regna på vintrarna. Jag antar att jag tog med mig den, snön alltså.

Imorse när jag kom hem från jobbet så var det bara att sätta igång att skotta. Hundarna var ute och vi hade det mycket svettigt i det milda vädret.

Miras favoritplats. Utmed våra två stora tallar.








Bus och bus!




Sen så bajsade vi ikapp också!


Jag filmade dom litegrann också. Så på denna filmen är det bus, spring, snö-käkar-paus och bus. :)

Sen in och Milton åt lunch och Mira frukost. Och just NU ser det ut såhär inne hos oss:


Ikväll blir det valpkurs igen. Och vad jag tycker om just DEN kursen berättar jag en annan dag.

Nu har jag bara tre timmar på mig att slipa tak och spackla och måla i gärstrummet och hallen. Så jag ska skynda mig allt jag kan, för på tordag ska det vara klart!

Blått tak med typ 1.000.000 st små klistermärken i taket. Målade väggar..




.. med en bård som jag redan hunnit ta ner.


Här inne blir det vita väggar och nytt laminatgolv (kör med samma som i sov/garderobsrum). Sen kommer inredningen bli en annan färg. Ett önskemål jag fått från en vän. ;)

Tjing!

Träning, träning.

Mira har lagt av med hörseln så jag försöker träna henne ute.
Hon kommer ALLTID på inkallning men hon väntar gärna en liten stund innan hon kommer och jag vill att hon ska komma på ett tiondels sekund. Meeen hon är inte intresserad av något ätbart inte heller leksaker. Så det går inte att "muta" henne, (vilket jag tycker är det lättaste sättet att få uppmärsamhet.) Men vi fixar det, bara att fortsätta träna!

Milton är så duktid alltid, så han kan jag inte säga något om alls.

Imorse var vi ute i skogen och det var trevligt. Milton gick i Miras eller mina fotspår för att få så lite snö på sig som möjligt. ;)

Hundarna busade och jag försökte knäppa lite bilder.

När jag klätt på mig och gått ut hittade jag Mira sittandes här.


.. sen iväg på skogsvandring!








Full rulle!








Hemma igen och det är två hungriga hundarna som vill äta.


... och nu ÄNTLIGEN har Miras päls börjat komma tillbaka. Hon såg rent ut sagt förjävlig ut när värmen tog över pälsen. Värre än jag nånsin sett henne. Men det är klart, komma ner till Göteborg och den 30 gradiga värmen talar ju för sig själv.




Igår tänkte jag "imorgon ska jag göra en slappar-dag." Jag har trots allt arbetat här hemme VARJE dag sålänge jag inte jobbat. Men gissa vad? Inte fasen orkar jag göra ingenting!
Så jag ska ta ner hyllorna som sitter här övanför datorn;


Jag målade dom vita (dom var tidigare furu), men jag är inte nöjd, så dom åker bort!
Sen tänkte jag behålla väggarna som var i hallen, det är en gräddvit/gul färg men ju mer jag ser väggarna desto mer vill jag måla om... så det blir vita väggar!
Så dagen kommer spenderas med underarbete här i hallen.

Tjo! :)

Grattis älskling!

Imorse klev jag upp klockan 06.00 för att koka kaffe, göra mackor och sjunga "ja må han leva" för Niklas och frukost på sängen blev det såklart. En stoooor och tung present väntade i garaget och det var en verkygsvagn. Den blev han glad av!

Sen efter det så var det bara att kasta sig i renoveringen återigen. Det skruvades ihop garderober och det sista av golvet blev lagt. Sen var det att kasta in kläderna där i också.

Sen så har jag hunnit vara ute med Mira och vi åt snö tillsammans. Hon gjorde det i alla fall.
- Sortering på högsta grad av sopor och skräp skall också hinnas med.
Sen ska jag iväg till ICA för att hämta garn och sticka tjocksockar jag fått på beställning.
.. och sen har jag sjuuuukt mycket städning och tvätt att ta hand om.

Jag har det jag står i, kan man lugnt påstå. - Jag skulle egentligen klivit upp ännu tidigare för att hinna mer! Så ni förstår varför uppdateringen faller bort lite.

Nu, bilder såklart!

I förrgår. Mira har brutit nacken och dött, kan man tro.


Igår. Alla mina tre hjärtan!


Så över till renoveringen!

FÖRE




Bomb?


EFTER

(Rummet är INTE klart. Renoveringen är färdig med ej inredningen.)

Väggarna blev vita och golvet är samma som i sovrummet. Lönn.

Jag valde att göra detta rum precis som sovrummet. För det ska finnas en liten känsla av att man är i "samma rum" eftersom att sovrummet och sina kläder "hör ihop" lite.
Garderoberna ville jag inte ha i sovrummet för att hålla det så luftigt som möjligt. Sen får rummen absolut inte bli plottriga. LESS IS MORE!

PAX-garderober från IKEA. Världens bästa!
2 stycken 100cm:are och en 50cm:are pryder väggen.




Dessa Birkeland-dörrar valde jag för att få lite lantlig känsla över det hela. Knopparna saknas dock än.


Lika gardiner och lika matta som i sovrummet.




Sen på denna tomma väggen blir det ett "smink-skrivbord" om någon där bakom dataskärmen förstår vad jag menar, och en STOR spegel med bred vit träram.
Jag har ännu inte lyckats hitta något sånt skrivbord men jag letar. Alla tips är välkomna!

Jag är nöjd med detta och bättre blire det!

Över till lite hundar då!

Igår var jag ensam på valpkursen då Niklas var tvungen jobba. Jag tog med mig Mira för att hon skulle slippa vara hemma. Å HERREGUUUUUD vilka monster BÅDA var igår, dom drog i kopplerna nästan hela tiden! Jag trodde jag skulle få psykbryt!!!

Innan vi for så var båda snabba in i bilen, haha. Dom älskar båda att åka bil.




.. och så över till dagens hundbilder.



Nämen! Vad är detta?! Mums!








Strålande sol och inte ett moln på himlen.






Inga bilder på Milton ute idag. Han går ut, kissar, och sen springer han in igen. Alldeles för kallt för honom idag så han har bara legat inne i sängen och hjälpt mig att bära kläder. (Dock bar han dom till sin egen säng istället för att bära dom till garderoben.) Där han förövrigt delade EN TILL bh i två delar.

Nu måste jag fortsätta. Hejhopp!

RSS 2.0